Dating Tips

"Daten voelt soms zo stom, zo onhandig - en al helemaal op een datingsite. Toch kan je heel gemakkelijk leuk overkomen op de ander, zelfs als je je eerst wat ongemakkelijk voelt."

- Relatie-deskundige Emma

Top 5 tips

Online daten heeft zijn eigen uitdagingen, vooral voor vrouwen. En dat wordt al helemaal lastig als je lesbisch of biseksueel bent. Een lesbische vriendin zoeken blijk nog niet zo makkelijk te zijn. Vaak wordt je gek aangekeken, of andere vrouwen begrijpen je niet. En dan is er nog de kwestie van seksualiteit: ben je bi, gay, of nog zoekende?

Het hoeft echter niet zo moeilijk te zijn: onze vriendschaps- en relatie-deskundige Emma geeft je haar 5 beste tips die je kunnen helpen je datingavontuur soepel te laten verlopen.

1. Zet de eerste stap

Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Vaak is de eerste stap zetten ontzettend spannend - dat ken je waarschijnlijk wel. Als je zélf de eerste stap weet te zetten naar een leuke vrouw maak je altijd gelijk een goede indruk. Natuurlijk moet je dan wel op een goede manier het gesprek beginnen. Zeg bijvoorbeeld iets leuks over haar foto, of knoop het gesprek aan over iets wat je bijzonder is opgevallen aan haar profiel.

2. Kies je mooiste foto

Online is het ontzettend belangrijk dat je profielfoto een stralend beeld geeft van wie je bent. We kunnen het nou eenmaal niet helpen: vrouwen houden van mooie dingen. En ook van mooie vrouwen. Zorg dus dat je je mooiste foto kiest als profielfoto: een vrolijk foto, waarop je persoonlijkheid straalt. Een foto waar je zelf naar zou willen kijken!

3. Vertel wie je bent

Soms is het moeilijkste van online daten om te vertellen wie je bent. Maar als je eerlijk bent kun je vaak al heel veel over jezelf vertellen. Zorg ervoor dat je je lezers op emotie aanspreekt: gebruik beschrijvingen waar de ander zich in zou kunnen vinden. En vergeet natuurlijk niet te vertellen waar jouw passie zit, en waar jij op een zondagochtend wel wakker voor gemaakt mag worden.

4. Schep een band

Online daten is anoniem. Dat kan fijn zijn, maar geeft helaas ook mensen de kans die niet dezelfde bedoelingen hebben als jij. Zorg er daarom voor dat je echt een band van vertrouwen hebt met de vrouw waarmee je praat, voordat je je telefoonnummer geeft of afspreekt voor de eerste date.

5. Kies de juiste date

Je eerste date is natuurlijk superspannend. Zorg er dan ook voor dat je een activiteit kiest en kijk of je iets kunt gaan doen waar je allebei blij van wordt. Ik hou zelf bijvoorbeeld heel erg van een sportieve date: een klimhal of een stevige strandwandeling is voor mij perfect. Probeer in te schatten waar je date zin in heeft, en stel iets voor dat goed bij haar past.

Vrouw Vrouw

De grootste datingsite voor de lesbische en biseksuele vrouw.

Onze service

We streven ernaar om je te helpen bij iedere stap van je zoektocht. Is er iets niet duidelijk of heb je nog vragen? Neem dan contact op.

© copyright 2024 VrouwVrouw
De grootste datingsite voor de lesbische en biseksuele vrouw.