Meest gestelde vragen VrouwVrouw.nl

VrouwVrouw.nl is in mei 2009 speciaal opgericht voor de lesbische en biseksuele vrouw. VrouwVrouw.nl is inmiddels uitgegroeid tot een populaire lesbische datingsite van Nederland en België met ruim 40.000 bezoekers per jaar.
Alle profielen echt zijn, er zijn geen nepprofielen. We zijn transparant over onze kosten.

schrijf je Gratis in

Een gratis lid kan alle andere leden zien. Ook kun je maximaal 3 interesseberichten per dag versturen. Als gratis lid kun je antwoorden op een ontvangen bericht en ook kun je alle profielfoto's bekijken. Als je zelf het initiatief wilt nemen moet je een maand- of kwartaalabonnement nemen. Je kunt dan zelf naar iedereen berichten vesturen.

Als de interesse niet wederzijds is, is het helaas zo dat sommige leden het moeilijk vinden om iemand af te wijzen. Daarom wordt er soms geen reactie verstuurd. Dit is niet zoals we het graag zouden willen, maar wij kunnen niemand dwingen. Als iemand geen reactie of een bericht stuurt heeft zij hoogstwaarschijnlijk geen interesse heeft. Twijfel je daar aan, dan zou je kunnen overwegen nog een keer een berichtje te sturen.

We raden het af om contact buiten de site te zoeken tot het moment waarop het contact serieuzer wordt. Het is niet nodig en ook niet verstandig, want als iemand je e-mailadres of telefoonnummer heeft kan zij jou blijven benaderen, ook als jij dat niet meer wilt. Indien die persoon alleen je profielnaam weet, moet zij via de site reageren. Het contact kan via de site blijven plaatsvinden, ook al is één van beide geen betalend lid (meer).

Je kunt zien of een bericht dat je stuurde al is gelezen. Er wordt een e-mail gestuurd naar het persoonlijke e-mailadres van de betreffende persoon. Diegene kan jouw bericht lezen op VrouwVrouw.nl en niet openen in het haar e-mailprogramma (Outlook, Gmail, Hotmail, etcetra).

Andere leden zien alleen je profielnaam en het openbare deel van je profiel en kunnen zolang je jouw e-mailadres of telefoonnummer niet verstrekt jou alleen maar via VrouwVrouw.nl benaderen. Op de site ben je alleen bekend onder de zelf gekozen profielnaam. E-mailadres, echte naam en betaalgegevens worden niet vertoond aan de leden. Deze persoonsgegevens worden door VrouwVrouw.nl alleen gebruikt voor administratieve doeleinden. Deze gegevens worden niet verstrekt aan derden. De wijze waarop wij omgaan met je gegevens is vastgelegd bij het Autoriteit Persoonsgegevens, onder nummer 1568140. Je kunt altijd zelf je profiel verwijderen. Je persoonsgegevens worden na verwijdering niet bewaard.

De foto's die je bij je profiel plaatst moeten voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • je gezicht moet duidelijk en herkenbaar zijn afgebeeld
  • de foto moet recent zijn
  • er mogen geen ander mensen op staan
  • het mag geen erotische foto zijn
  • het mag geen collage zijn of een sterk bewerkte foto

Deze voorwaarden gelden voor alle foto's die je plaatst, omdat je zelf je profielfoto kunt instellen of foto's kunt verwijderen. Het kan voorkomen dat je een niet passende foto plaatst en wij deze niet afkeuren, maar bijvoorbeeld bijsnijden zodat de foto wel voldoet aan de voorwaarden.

Voordat je geplaatste foto zichtbaar is voor andere leden wordt de foto eerst door ons gecontroleerd. Die controles doen we gedurende de hele dag (ook 's avonds en in het weekend). Aan de tekst 'nog niet gecontroleerd' kun je zien dat de foto nog gecontroleerd moet worden. Als je de foto na het plaatsen niet bij je profiel ziet verschijnen, dan kan het zijn dat foto niet is goedgekeurd.

Je kunt maximaal drie foto's plaatsen. Die foto's komen bij je profiel te staan. Als je meer dan één foto plaatst, wordt er één foto aangeduid als profielfoto. De profielfoto is de foto die andere leden als eerste zien. Je kunt zelf aangeven wat je profielfoto moet zijn.

Een foto mag niet groter zijn dan 10 MB en moet in een van de volgende bestanden worden aangeleverd: .jpeg - .jpg - .bmp - .png of .gif. Als je een foto wilt plaatsen die wel groot is, maar niet groter dan 10 MB dan duurt het plaatsen ervan vaak langer. Daardoor kun je het idee krijgen dat het plaatsen niet lukt. De voortgang van het uploaden wordt getoond in een popupvenstertje.